Fundació

L’any 1959, coincidint amb l’arribada gloriosa d’Helenio Herrera com a entrenador del FC Barcelona, a Amposta naixia la Penya Barcelonista Joan Gamper. A l’agost d’aquell any, la publicació municipal Amposta informava de les intencions que culminaren a primers de novembre amb la constitució de la Penya.

Pepito Antó, soci de la penya, n’explicava el naixement: Miquel Panisello m’havia comentat: ‘Què et sembla si organitzem una penya barcelonista? N’he parlat amb Curto, Mero, Rebull …i s’han entusiasmat amb la idea’. Se’n va encarregar Miquel de convocar una reunió al seu bar restaurant, local que a partir de llavors seria la seu de la Penya. Després de diferents reunions es va acordar de manera unànime d’anomenar-la Joan Gamper, en memòria del fundador del nostre club.

Una comissió formada per Curto, Antó i Escrivà es va desplaçar a Barcelona per exposar la idea i les intencions al Club, el qual es mostrà molt content per la proposta de nom de la Penya.

Una vegada registrada la Penya de manera oficial, es va organitzar un viatge per veure un partit del Barça. Miquel – sempre Miquel– es va encarregar de tot: autocar, entrades, socis …

La penya d’Amposta fou la primera a constituir-se fora de les comarques de Barcelona. L’any 1959 existien 30 penyes. Va ser la primera penya a portar el nom del fundador del FC Barcelona.

A partir d’aquell dia, el nombre de socis va créixer. Va representat molt per a la penya poder assegurar entrades abans de la sortida.