Escut

Un escut ens agermana…
Durant la primera quinzena de novembre de 1985 la junta de la penya va aprovar un escut dissenyat per un jove ampostí. Fins llavors no tenia escut propi.

L’escut té forma de lletra B, de Barça; una B tan estilitzada que evoca la forma del mapa de Catalunya, lligant la simbiosi de Barça i país. El seu interior es divideix en tres quadrants separats per una franja horitzontal, recollint els color del FC Barcelona i dos elements representatius de la nostra ciutat, Amposta: el pont i l’escut. A la part central s’insereix el nom de la ciutat. Al costat esquerre, en vertical i perspectiva, hi ha les inicials PB de Penya Barcelonista i el nom de la Penya, Joan Gamper. Tot amb una grafia modernista característica de l’època de la fundació del club (1899) i del seu fundador, Joan Gamper.

L’única transformació patida per l’escut de la Penya ve pel canvi i normalització de l’escut d’Amposta. Així, l’any 1986 a l’escut original de la Penya la creu de Malta era de color vermell sobre fons blanc, però, a partir de l’aprovació per part del Ple municipal del canvi i homologació de l’escut de la ciutat a l’heràldica catalana –l’any 2006-, la creu de Malta passà a ser de color blanc sobre fons vermell.