La penya

La Penya és una entitat sense ànim de lucre que des que es va constituir en els seus inicis tenia una finalitat molt clara en el seguiment a l’equip de futbol del FC Barcelona. Amb la seva constitució es pretenia facilitar a tots els socis i simpatitzants d’Amposta aconseguir entrades per veure partits, organització de viatges per seguir l’equip en els partits de casa, etc.

Passats els anys, la transformació del Barça en un club multiesportiu, potent en altres esports com ara el bàsquet, l’handbol o l’hoquei i ara més recentment amb el futbol sala, ha fet també que hi hagi interès per assistir i seguir a altres disciplines a banda del futbol.

La dificultat d’aconseguir que una penya tota sola pugui omplir un autobús cada 15 dies per anar a Barcelona, va impulsar la creació als anys 90 de l’Agrupació de Penyes del Baix Ebre, Montsià i Baix Maestrat de forma que entre totes les penyes de les nostres comarques s’aconseguís garantir l’organització d’un autobús cada partit del Barça com a local.

La Penya Joan Gamper, en aquests 52 anys d’història ha fet i ha organitzat també diferents actes no únicament lligats a desplaçaments a veure el Barça. Per exemple s’ha fet gestions amb el FC Barcelona per aconseguir portar una vegada el primer equip als anys 80 per jugar contra el CF Amposta, un parell de cops el Barça B, els equips de bàsquet i handbol per la inauguració del primer pavelló d’esports. S’han organitzat xerrades amb directius de la talla de Nicolau Casaus o amb periodistes com Lluís Canut o Raül Llimós i en els actes del 50è Aniversari celebrat el 2009, vàrem tenir per primera vegada a les nostres terres la presència en un acte de penyes d’un president del Barça, el Sr. Laporta.

No hem deixat mai de banda la nostra ciutat i així ha sigut que hem portat de manera desinteressada a diferents col·lectius d’Amposta a Barcelona per gaudir d’un partit del Barça: alumnes de l’institut, pubilles, etc. També hem cedit a entitats locals entrades, samarretes signades i altres per col·laborar i recaptar diners en causes solidàries.

Això som la Penya. Així som la Penya. Molt més que seguir al millor equip del món, el Barça.

PRESIDENTS

ESCUT

JUNTA

FUNDACIÓ

ESTATUTS